هدف ما در موسسه ی خیریه ی دیابت طبرستان، حفظ سلامت و افزایش امید به زندگی بیماران مبتلا به دیابت است
اسلایدشو: غذاهای مفید و مضر برای داشتن خوابی آرام و کافی

غذاهای مفید و مضر برای داشتن خوابی آرام و کافی

آنچه می خورید بر کیفیت و کمیت خواب شما تأثیر می گذارد، شما می توانید با انتخاب مواد غذایی مناسب خواب بهتری داشته باشید. برای اینکار باید از غذاهایی که سبب اختلال در خواب شما می شوند و غذاهایی که به داشتن خواب آرام کمک می کنند، مطلع شوید. تحقیقات نشان می دهد کم خوابی و اختلال خواب با افزایش احتمال ابتلا به دیابت و اختلال درکنترل قند خون ارتباط دارد.

غذاهای غنی از تریپتوفان

برخی از ما اعجاز شیر گرم قبل از خواب را تجربه کرده ایم، لبنیات حاوی مقادیر زیادی اسید آمینه ی تریپتوفان می باشند که یک ماده ی خواب آور است از جمله غذاهای دیگری که سرشار از تریپتوفان هستند می توان به آجیل، انواع دانه ها، موز، عسل و تخم مرغ اشاره کرد. افراد دیابتی باید در خوردن این مواد غذایی به میزان مجاز وعده ی سروینگ و شمارش کربوهیدرات موجود در آن دقت کنند.

خوردن کربوهیدرات

برخی ازغذاهای غنی از کربوهیدرات، مکمل غذاهای لبنی هستند و سبب افزایش مقدار تریپتوفان درخون می شوند، بنابراین برای میان وعده ی آخر شب می توانید یک کاسه غلات صبحانه ی سبوس دار همراه با مقداری شیر یا یک فنجان ماست با نان یا حتی یک لقمه ی کوچک نان و پنیر میل کنید.

میان وعده ی قبل از خواب

برای مقابله با بی خوابی بهتراست درهنگام خواب مقدار کمی غذا در معده ی شما وجود داشته باشد فراموش نکنید یک وعده ی کوچک برای این منظور کافی است، زیرا غذای سنگین سبب ناراحتی و حتی بی خوابی می شود.

از خوردن برگر و سیب زمینی سرخ کرده پرهیز کنید تحقیقات نشان می دهد

تحقیقات نشان می دهد افرادی که غالباً غذاهای پرچرب می خورند نه تنها اضافه وزن می یابند بلکه این نوع ازغذاها سبب بروز اختلال در چرخه ی خواب آنها می شود. فراموش نکنید از خوردن غذاهایی که دارای کافئین پنهان هستند مانند شکلاتها، کوکاکولا، چای و قهوه به هنگام خواب کمتر استفاده کنید برای خواب بهتر، 4 تا 6 ساعت قبل از خواب از خوردن غذاهای کافئین دار پرهیز کنید.

داروهای حاوی کافئین

برخی از داروهای بدون نسخه یا حتی داروهایی که توسط پزشک تجویز می شود، دارای مقادیری کافئین هستند که از جمله میتوان به قرص های ضد درد، قرص های کاهش وزن، دیورتیک ها و داروهای سرما خوردگی اشاره کرد. این داروها ممکن است دارای کافئینی بیش از کافئین موجود در یک فنجان قهوه باشند. بروی برچسب داروهایی که مصرف می کنید یا در بروشور دارو در مورد عوارض دارو و تأثیر آن برخواب اطلاعاتی درج شده است، حتماً آنرا مطالعه و با پزشکتان مشورت کنید.

غذاهای پرادویه و سنگین

خواب با معده ی پر سبب ناراحتی و بی خوابی می شود زیرا سیستم گوارش درهنگام خواب کندتر کار می کند و این موضوع موجب بروز عوارضی مانند سوزش سردل می شود. همچنین غذاهای تند و پرادویه نیز موجب این عارضه می شوند. فراموش نکنید حداقل 4 ساعت قبل از خواب، شام خود را میل کنید و سعی نمایید وعده ی سروینگ را در شام بسیار خوب رعایت کنید.

حداقل پروتئین را در زمان خواب میل کنید

پروتئین یک بخش ضروری از غذاهای ما در طول روز است اما انتخاب مناسبی برای وعده ی غذایی قبل از خواب نیست مواد غذایی غنی از پروتئین و پرچرب گوارش را سختتر می کند، بنابراین از خوردن اسنک های پرپروتئین و پرچرب درهنگام خواب اجتناب کنید. بهتر است به جای آن از شیر گرم همراه با کربوهیدراتهای مناسب مانند کراکر سبوس دار استفاده کنید .

پرهیز از خوردن مایعات پس از ساعت 8 شب

خوردن آب در طول روز به تامین و حفظ آب بدن کمک می کند اما برای داشتن خوابی آرام از میزان مصرف مایعات خود قبل از خواب بکاهید زیرا در غیر اینصورت مجبور می شوید برای رفتن به دستشویی از خواب بیدار شوید.

سیگار نکشید

نیکوتین یک محرک است که اثرات آن به تاثیرات کافئین شباهت دارد بنابراین از کشیدن سیگار بخصوص در زمان خواب یا چنانچه در نیمه شب از خواب بیدار می شوید، پرهیز کنید. منبع: www.webmd.com/